интерсува ме ако си сложа газ дали няма да прецакам не6то по двигателя,например дали може да гръмне дебитомера или филтъра ако върне.
Известие
Collapse
No announcement yet.
удачно ли е да се сложи газова уредба на 1,7 16в боксер
Collapse
X
-
По принцип нищо не можеш да прецакаш на мотора със газта. А за дебитомера се слага клапа която го пази когато има детонациитака че споко. Аз съм със същия мотор 1.7 16V boxer и до сега съм нямал никакви проблеми. Плюс това няма разлика във вървенето между газ и бензин ( или е толкова малка че не я усещам ) . На газ ми върви със 180
и ми е напълно достатъчно .
Alfa Romeo 33 1.7ie 16V 132hp 1993г.
Comment
-
Не се притеснявай колега, предишната ми беше 33-ка 1.3 ie boxer с газова уредба Landi Renco-електрическа /е имало е детонации 2-3 пъти за 20 К/ но това не е проблем.Пък и харчеше 8/100 газ при смесен режим . А и ако това не е евтиния. Е ако исках да върви като на бензин я "потварях" 10-11/100, но пак беше тънко. Слагай си спокойно газовата уредба, а и не забравай за "кихалките"Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
АГУ
Имало е детонации,понеже ти я е регулирал някой "Сульо",затова.Един приятел има 75 1.8 IE,изпарителя е Ланди Хартог-кабелите не са му в ред и няма детонации,гори 10,5л газ градско.Имам бус - VW LT28,2.0 ,коефициента на възд.съпротивление е колко на Камаз-бетоновоз и гори 12л газ,ама газовата е регулирана от "кой си требе"
Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
За газта и 16V
Слагай газ, но сложи симулатор на дюзите. Bosh-Motronic ML4.1 качва грешки и минава в авариен режим, ако нямаш симулатор и то хубав. Само едно реле работа не върши. И я регулирай като хората при някой добър майсторAlfa 33S16V Permanent4
Comment
-
Re: За газта и 16V
Първоначално публикувано от ARomeoСлагай газ, но сложи симулатор на дюзите. Bosh-Motronic ML4.1 качва грешки и минава в авариен режим, ако нямаш симулатор и то хубав. Само едно реле работа не върши. И я регулирай като хората при някой добър майстораз имах кола с такъв мотроник и я карах 60-70 хиляди и нямаше никакъв проблем
не мисля 4е колегата е нужно да слага нещо ненужно а и скъпо на колата си
ама все пак аз не разбирам от газови уредби пък и от инжекциони теи 4е нека някои по квалифициран да си каже думата
Comment
-
Re: За газта и 16V
Първоначално публикувано от 75 2.0 turboПървоначално публикувано от ARomeoСлагай газ, но сложи симулатор на дюзите. Bosh-Motronic ML4.1 качва грешки и минава в авариен режим, ако нямаш симулатор и то хубав. Само едно реле работа не върши. И я регулирай като хората при някой добър майстораз имах кола с такъв мотроник и я карах 60-70 хиляди и нямаше никакъв проблем
не мисля 4е колегата е нужно да слага нещо ненужно а и скъпо на колата си
ама все пак аз не разбирам от газови уредби пък и от инжекциони теи 4е нека някои по квалифициран да си каже думата
Alfa 33S16V Permanent4
Comment
-
В интерес на истината това за "Сульото"е вярно и точно тогава ми правеше детонации. След третото ходене при него се отказах от услугите му и почнах сам да си я тестсвам при различни режими как се държи, и така на принципа "проба-грешка" стигнах до оптималните, за моя тип карене, настройки на газовата уредба /но това е минало - вече съм със 146-ца
/. А за километрите които със минал с нея всичките детонации са били само по моя вина /щото зимата затрупана с лед се опитвах да я паля на газ
/ а и ключа за прехвърляне "газ-бензин"не беше какъвто трябва /пак по вина на горепосочения "Сульо"/. После си сложих ключ с който колата винаги палеше на бензин и към 2000 оборота прехвърляше на газ - от тогава детонации не съм имал
. Така че прави спокойно каквото си намислил братле, и си намери свестен майстор де. Поздрави на всички Alfa-фенове и
!
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от bongoсега май е момента да попитам къде мога да отида да ми я регулират наистина хубаво (не Сульо а някой който наистина си разбира от алфи) щото след доста ремонти му дойде времето(знам един ама е чак в русе иначе за него гарантирам)
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от bongoсега май е момента да попитам къде мога да отида да ми я регулират наистина хубаво (не Сульо а някой който наистина си разбира от алфи) щото след доста ремонти му дойде времето
2) Едва след 1) мини на газ и я настрой някъде където имат нов газоанализатор, с поне 6 параметъра едновременно следящ СО и λ
Настрои на 3000 оборота СО да е 0.5 с външния регулатор (на маркуча след изпарителя), след което настрой празния ход на СО да е 2.5% ако си без катализатор. Имаш ли λ-сонда трябва да е шунтираш в режим "газ"Този празен ход не важи за коли като Опел и др., където трябва да е 5%Alfa 33S16V Permanent4
Comment
Comment